SenZo Kindercoaching

S = sensitief en zo
S = slim en zo
S = saai en zo
S = stom en zo
S = … en zo

Welke S ook bij je past… SenZo Kindercoaching biedt een laagdrempelige, praktische en oplossingsgerichte begeleiding voor kinderen. Als kindercoach begeleid ik onder andere hoogsensitieve en hoogbegaafde kinderen die wat hobbels op hun pad tegenkomen waardoor ze even niet zo lekker in hun vel zitten. Samen met het kind ga ik op een speelse, creatieve wijze op zoek naar hun eigen oplossing, hun eigen talenten en kwaliteiten. We kijken hoe we deze talenten en kwaliteiten naar boven kunnen halen en kunnen inzetten zodat het kind weer lekker in zijn vel zit, zelfvertrouwen krijgt en weer in zijn eigen kracht kan staan. Want die kracht zit van binnen!

Senzo betekent actie… als je kind zijn kwaliteiten kent kan het beter in actie komen om zijn hobbels te overzien en te overwinnen.

Hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen krijgen meer prikkels binnen dan andere kinderen. Daarnaast verwerken zij deze prikkels ook anders en vaak intens. Ze worden overweldigd door al die harde geluiden, felle lichten, dingen die ze zien maar ook de dingen die ze voelen, en weten niet goed hoe ze hier mee om moeten gaan. Ze zitten niet lekker in hun vel en worden steeds vaker boos of verdrietig. Sommige kinderen gaan de confrontatie aan en anderen sluiten zich juist af. Lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor gevonden kunnen ook voorkomen.

Als ouder heb je wellicht gemerkt dat je kind gevoeliger is dan andere kinderen, of je herkent het misschien wel van jezelf. Toch is het dan niet altijd makkelijk om je kind te helpen. Soms kun je wel even een beetje hulp gebruiken. Iemand die even met jullie meeloopt en meekijkt, je uitleg en tips geeft omdat je het soms zelf gewoon even niet weet. Ik help jullie graag zodat je kind zich weer fijn voelt en kan zijn wie hij is!